آموزش کامل پخت شیرینی بهشتی + فیلم طرز تهیه درست کردن شیرینی بهشتی

آموزش کامل پخت شیرینی بهشتی + فیلم

طرز تهیه درست کردن شیرینی بهشتی

رصد امروز ، شیرینی بهشتی یا همان شیرینی کرکی اگر با تمام نکات و فوت و فن هایش درست شود یک شیرینی بسیار لطیف و خوشمزه برای همه ایام مخصوصا ایام نوروز است. این شیرینی بسیار به شیرینی نخودچی  شبیه است.

مواد لازم :

  • روغن جامد: ۱۲۵
  • گرم شکر: ۱/۲ پیمانه
  • ارد : ۲ و ۱/۴ پیمانه
  • پودر هل: ۱/۴ قاشق چای خوری
  • پودر کاکائو مقداری در صورتی که میخواهید شیرینی هاتون کاکائویی باشه
  • تخم خرفه برای تزیین

 

برای مشاهده تمامی دستورات ساده و سریع پخت شیرینی و کیک و نان اینجا را کلیک کنید.

دستور تهیه شیرینی بهشتی در فر ابتدا داخل میکسر روغن جامد و پودر شکر رو میریزیم و به مدت ۱۰ دقیقه هم میزنیم تا رنگ سفید و پف پفی به خودش بگیره , تقریبا چیزی مثل خامه فرم گرفته .

این مرحله خیلــــــــــــــــــــی مهمه پس سرسری ازش رد نشید. بعد بهش پودر هل رو اضافه میکنیم و همونطور که داریم شکر و روغن رو هم میزنیم بهش قاشق قاشق ارد رو اضافه میکنیم . وقتی همه ارد رو ریختیم میکسر رو خاموش میکنیم و با دستمون خمیر رو جمع میکنیم . یک تکه از خمیر رو برمیداریم تو دستمون گرد میکنیم خمیر خیلی نرمی به دست میاد که وقتی گرد میکنیم به دستمون نمیچسبه .. اگر خمیر تون اون انسجام و چسبندگی رو نداشت یعنی به ورز دادن بیشتری نیاز داره .

پس به اندازه ای که خمیر نرم بشه با دست ورزش میدیم حالا خمیر ما حاضره که بهش شکل بدیم .. میتونید از خمیر تکه های ریز اندازه فندوق جدا کنید گرد کنید و با سر ماسوره مثل من روش شکل بندازید و یا خمیر رو بزارید به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بمونه و بعد روی میز کار رو مقداری ارد بپاشید و خمیر رو به قطر یک و نیم تا دوسانت باز کنید و قالب بزنید .

داخل سینی فر رو کاغذ روغنی پهن کنید و شیرینی های قالب زده رو توش بچینید رو روشون تخم خرفه بپاشید بعد از اتمام کارسینی رو بزارید داخل فر روی ۳۰۰ درجه فارنهایت طبقه وسط به مدت ۲۰ – ۲۵ دقیقه چون فر خانگی با فر صنعتی فرق داره پس باید به یک نکاتی توجه داشته باشیم وقتی میخواهیم سینی شیرینی رو داخل فر بزاریم نباید فر زیاد داغ باشه ..

برای اینکه مطمئن بشیم که خیلی داغ نیست دستمون رو داخل فر میکنیم و تا ۱۰ میشماریم اگر دستمون نسوخت و راحت تونستیم حرارت رو تحمل کنیم سینی رو داخل فر میزاریم اگر فر خیلی داغ باشه باعث میشه شیرینی هاتون ترک بخوره و اگر سرد باشه شیرینی هاتون سفت میشه ..

پس حرارت درست فر خیلی مهمه بعد از پخت سینی رو از فر خارج میکنیم و میزاریم کاملا خنک بشه و بعد شیرینی ها رو از سینی جدا میکنیم در غیر این صورت شیرینی هاتون پودر میشه ..

چون شیرینی بهشتی خیلی حساس هست و ممکنه زود بسوزه پس بهتره دوتا سینی رو داخل هم قرار بدید تا از سوختن ته شیرینی ها جلوگیری بشه این شیرینی رو میتونید داخل ظرف های شیشه ای در بسته جای خنک ماه ها حتی یک سال نگهداری کنید.

اگر شیرینی جای گرم نگهداری بشه بوی بد روغن به خودش میگیره در صورتی که میخواهید شیرینی هاتون کاکائویی بشه یک قاشق از ارد رو کم میکنید و به جاش یک قاشق پودر کاکائو به مواد اضافه میکنید.

شیرینی بهشتی
شیرینی بهشتی

برای مشاهده تمامی دستورات ساده و سریع پخت شیرینی و کیک و نان اینجا را کلیک کنید.

نکات کلیدی و فوت و فن‌های یک شیرینی بهشتی عالی

۱- چرا شیرینی سفت شده است؟ روغن را زیادتر از مقداری که در دستور گفته شده ریخته اید. روغن جامد را آب کرده اید و به همان صورت آب شده به مواد اضافه کرده اید. شیرینی بیشتر از مدت زمان گفته شده در فر مانده است.

۲- چرا روی شیرینی ترک خورده است؟ فر بیش از حد داغ بوده است در این حالت در فر را باز کنید و اجازه دهید هوای داغ اضافی خارج شود تا این مشکل پیش نیاید. خمیر را خوب ورز نداده اید.

۳- چرا شیرینی موقع خوردن به کام می‌چسبد؟ شیرینی فرآیند پخت را کامل طی نکرده است در واقع به خوبی پخته نشده است.

۴- چرا شیرینی داخل فر باز شده و تغییر شکل داده است؟ آردی که اضافه کرده اید کم بوده است.

۵- چرا شیرینی روغن پس داده؟ حرارت فر زیاد‌تر از میزان گفته شده بوده است. روغنی که استفاده کرده اید مرغوب نبوده در مورد شیرینی‌های سنتی مرغوب بودن روغن بسیار مهم است.

 

نظر دهید :

لطفاً دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید